Vitaminok a sörben

Google translate

Amit a sörről tudni kell!
Vitaminbomba a sörben.

Örülhetnek a folyékony kenyér rajongói.
Eddig a habos gyönyörűség kedvelői főleg csak arról hallhattak, mennyi veszélyt rejt kedvencük fogyasztása.

Most azonban egy Bostoni tudóscsoport megállapította, hogy a búzából készült sörben rengeteg értékes B-vitamin van.
Elsősorban a férfiak, közöttük is különösen a dohányosok számára fontos, hogy a búzasör megszünteti a B-vitamin hiányukat, amely keringési zavarokhoz, koncentrálási gondokhoz vezetne.


Igaz, B-vitamin számos élelmiszerben található, (banán, káposzta, avokádó, szárnyasok, tejtermékek) de a búzasör lekörözi őket. A kutatók egyéb, az egészségre hasznos anyagot is leltek ebben az italban, köztük a xanthohumolt.

Ez a megszokott sörökben csak mérsékelt mennyiségben fordul elő, de a búzából készültekben, nagyobb arányban.
Ez az anyag csökkenti a gyulladásokat, a tumorok kialakulásának esélyét, és jó a reumás megbetegedések megelőzésére, karbantartására is.
Ez a jó hír.

A rossz:
Az alkoholmentes sörökben a jótékony hatások egyáltalán nem érvényesülnek.


A német Bild újságírói összegyűjtötték mindazon indokokat, amelyek alátámasztják, hogy a sörfogyasztás egészséges.

Meglehet, jótékony hatása maximum napi két pohár fogyasztása esetén érvényesül.
A többi már nem gyógyszer, legfeljebb jólesik.

A sör csökkenti az infarktus kockázatát.
A vizsgálatok kimutatták, hogy a sörivóknak 40-60 százalékkal kisebb az infarktus-rizikófaktoruk, mint azoknak, akik absztinensek. A sörben sok olyan anyag van, ami jót tesz a szívműködésnek, ezt számos tanulmány bizonyítja.

Csökkenti az agyvérzés veszélyét.
A sörben lévő anyagok megakadályozzák a vértestek sűrűsödését. Jól karbantartja a vérnyomást, sőt, a Harvard Egyetemen végzett kísérletek bizonyítják, hogy az optimális sörfogyasztás még csökkentheti is a vérnyomást.

A folyékony kenyér megelőzheti a cukorbaj kialakulását,
mert segítségével a szervezet jobban tudja hasznosítani az inzulint, amely a vércukrot csökkenteni és szabályozni tudó hormonunk.
Javítja az emlékezőképességet.
Egy amerikai tanulmány szerint a sörivók ritkábban szenvednek Alzheimer-kórban.

Erősíti a csontokat, véd az oszteoporózis ellen.
A sörivók átlagéletkora magasabb, mint az absztinenseké.
A benne lévő anyagok megakadályozzák a hányásra, hasmenésre való hajlamot.

A sör segít a stressz ellen.
A montreali egyetemen kísérletekkel igazolták, hogy a stresszt jól ellensúlyozza egy-egy pohár sör.

A sörivás megelőzheti az epe- és a vesekő képződését.
Finn kutatások szerint egy üveg sör magnéziumtartalma ezt akár felére is csökkentheti.

Segít az álmatlanság leküzdésében, mert a komló lupulin tartalma természetes nyugtatóként hat.
Még a rákmegelőzésben is segíthet, mert polyphenolt tartalmaz.
Ilyen például a xanthohumol,
ami akadályozza azokat a proteineket, amelyek a tumor növekedését segítik.

A sör gondoskodik a szép tiszta bőrről.
A magas pantoténsav-, a B3- és a niacin tartalom fokozza a kollagén képződését.
A sör megelőzheti, hogy náthásak legyünk, azonban ehhez forró, mézes sört kell inni.

Az állapotos nők folsavszükségletét jótékonyan befolyásolja.
Ennek hiánya akár koraszülést is okozhat.
Persze ebben az esetben csak alkoholmentes sör javasolható.

Az alkoholmentes sör fokozza az anyatej mennyiségét.
A sör erjedésekor prolaktin, egy olyan hormon keletkezik, amely a tejkiválasztást elindítja és fokozza.

A sör jót tesz az étvágytalanság ellen.
A komló, a szénsav és az alkoholtartalom is segíti az emésztést és fokozza az étvágyat.
A sör megelőzheti a gyomorfekélyt,
mert megakadályozza a baktériumok képződését, amelyek a gyomor nyálkahártyájának gyulladását okozhatják.
A sör gyorsan oltja a szomjúságot,
mert alkohol-, szénsav- és sótartalma miatt még jobban hat, mint a tiszta hideg víz.

A sör segíti a fogyást, mert serkenti az anyagcserét.
Egy korsó sörben kevesebb kalória van, mint ugyanannyi alma lében.

Serkenti az agyműködést.
Olasz sportorvosok kísérlete szerint egy hónapi optimális sörfogyasztás után amatőr sportolók a tesztkérdésekre több jó választ adtak, mint az előző tesztidőszakban. Megelőzheti a gyulladásokat.

Az innsbrucki egyetemen Dietmar Fuchs, az orvosi kar professzora bizonyította, hogy a sör biokémiai folyamatokat indít el, amelyek meggátolják a gyulladások kialakulását.

A hajat is szépítheti, mert a benne lévő ásványi anyagok és vitaminok erősítik és csillogóvá teszik a hajszálakat.
A sörrel való öblítés a finom hajnak tartást ad.
Ne féljünk, a sör szaga pár perc alatt elillan!

A cikk eredeti forrása:
hvg.hu online


Üzleti ajánlatok, távmunkák, mellékállás, nemzetközi webkeresők társhonlapom itt::
https://online-marketing-service.webnode.hu

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el